İÜ ENUYGAR 12. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’na Katıldı

İstanbul Üniversitesi Engelli Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü, 10-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi tarafından Ankara‘da düzenlenen 12. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’na katıldı.
Çalıştayda İstanbul Üniversitesi İÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü ve İÜ ENUYGAR Yönetim Kurulu Üyesi Öğretim Görevlisi Songül Altınsaçlı, İÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü Avcılar Birimi Sorumlusu Hayri Çayırlı, Öğrenci Temsilcisi Mehmet Furkan Çınar tarafından temsil edildi.
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Haluk Özen ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Hülya Kayıhan’ın açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştay, Devinimler Yaşama Sevinci Topluluğu’nun güzel bir dans gösterisi ile devam etti.
Sabah oturumunda “İşitme Engelli Öğrenciler için Teknolojiye Erişim”, “İstihdam Edilebilirliğin Artırılması ve Neredeyiz” ve “Geleceğe Bakış” adlı 3 panel gerçekleştirildi. Neredeyiz ve Geleceğe Bakış panelinde İÜ Öğrenci Temsilcisi Mehmet Furkan Çınar panelde Üniversiteyi kazandıktan sonra kendisine verilen hizmetler hakkında bilgi verdi.
Çalıştayın öğleden sonraki oturumunda “İstihdama Geçiş”, “Toplumsal Katılım/Ayrımcılık”, “Ders Materyalleri ve Akıllı Sınıflar” başlıklı tematik oturumlarda farklı salonlarda çalışmalar yapıldı. 11 Mayıs Cuma günü tematik oturumların sunumları yapılarak Sonuç Bildirgesi okundu.
55 üniversitenin öğrenci koordinatörleri, engelli öğrencileri, konu ile ilgili akademisyenler ve idari personelin katıldığı çalıştayda, 13. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’nın 2019 yılında İstanbul Yeditepe Üniversitesi’nde yapılması kararı alındı.
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Haber Linki