3 Engelsiz Amatör Satranç Turnuvası

SATRANÇ SEVERLERİN DİKKATİNE!

Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bulunan Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından ”İstanbul Üniversitesi 3. Engelsiz Amatör Satranç Turnuvası” 15.05.2018 tarihinde 10.00-17.30 saatleri arasında Beyazıt / Taş Odalar Koordinatörlük önü bahçede yapılacaktır. Turnuvaya katılmak isteyenlerin 11 Mayıs 2018 Cuma günü saat 17.30 kadar aşağıda belirtilen e-mail adreslerine başvurmaları gerekmektedir. Turnuva İstanbul Üniversitesi öğrencileri dışında, dışarıdan katılmak isteyen tüm engelli katılımcılara açıktır. Katılımcıların başvuru için başvuru formunu doldurup aşağıdaki her iki mail adresine de ulaştırmaları gerekmektedir.
Ödüllerimiz: Birincilik ödülü : Laptop
İkincilik ödülü : 1 TB Harici Hard Disk
Üçüncülük ödülü : MP3 Player

Satranç Turnuva Sorumluları: Ali Yavuz Elektronik Posta:ali.yavuz@enformakvakum.com Cep numarası 05378595390
Uzman Songül Altınsaçlı, İ.Ü. ENUYGAR Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Elektronik Posta: altinsa@istanbul.edu.tr

Başvuru Formu :
Adı-Soyadı:
Doğum Tarihi
E-Posta Adresi:
Cep Telefonu:
Okul (ilk/Orta Öğretim /Üniversite )
Fakülte(VARSA):
Engel Durumu (VARSA) :
UKD(VARSA):
ELO(VARSA)

İSTANBUL İLÇE  FATİH
YARIŞMA ADI  İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ III. ENGELSİZ AMATÖR SATRANÇ TURNUVASI
BAŞLAMA-BİTİŞ

TARİHİ

15.05.2018

YERİ  İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TAŞ ODALAR BAHÇESİ

İLETİŞİM FAKÜLTESİ KARŞISI

SON BAŞVURU

TARİHİ

11.05.2018 SAAT=17:30

SİSTEM  İSVİÇRE SİSTEMİ / 5 TUR
DÜŞÜNME SÜRESi    20 DAKiKA+15 SANİYE EKLEMELİ TEMPO
ORGANiZASYON İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

1. GENEL HÜKÜMLER

1.1 TSF satranç yarışmaları talimatları, prosedürleri ve uygulama yönergeleri ile FIDE Satranç

Kuralları geçerlidir.

2. KATILIM ve BAŞVURU

2.1. En altta bulunan başvuru formunun doldurulup ali.yavuz@enformakvakum.com adresine gönderilmesi gereklidir

2.2. Tüm katılımcıların kayıt kontrol işlemini Teknik Toplantı öncesi tamamlamaları gerekmektedir.

2.3. Birinci Tur eşlendirmesi belirtilen programa göre yapılacaktır. Kayıt kontrol süresinden sonra gelen sporcular UKD vb. ayrım gözetilmeksizin ilk tur eşlendirmesine listenin sonuna eklenerek alınır.

2.4. Birinci tur başladıktan sonra gelen sporcular bir sonraki tura alınır. ikinci turdan önce sıralama yenilenerek 2. tur eşlendirmesi yapılır. ikinci tur eşlendirmesi duyurulduktan sonra yarışmaya yeni sporcu alınmaz.

2.5. Kayıt kontrol süresi içinde gelmeyen “asıl” kayıtlı sporcular yedek listeye alınır.

2.6. Online kayıtlar her kategoride maksimum ratinge göre sıralanır ve kontenjan sonrası kayıtlar, yedek kayıt olarak değerlendirilir.

2.7. Turnuvaya online kayıt yaptırıp turnuvaya katılmayan sporcuların. Turnuvaya mazeretlerinden katılamayacak asıl veya yedek kayıtlı sporcular, en geç turnuva tarihinden 2 gün öncesi bu  durumunu belirtmelidir.

3. EŞİTLİK BOZMA

3.1 Derecelerin eş puanla paylaşılması halinde sırası ile: Bucholz-1 (alttan), Sonneborn-Berger, Aralarındaki Maç, Galibiyet Sayısı ve Kura Çekimi eşitlik bozma yöntemleri uygulanır.

3.2 Yarışma sonunda tam puanlı birden fazla sporcu olması durumunda aralarında sıralama Altın Puan maçı yapılacaktır (5dk-4dk).

3.3 Altın puan maçı, Federasyon Eleme Sistemi Prosedürüne göre oynanır.

(Bkz. http://www.tsf.org.tr/images/stories/fide_kurallari/eleme_sistemi_yayin2013.pdf).

4. ÖDÜLLER

4.1 Final sıralamasına göre turnuva sponsorları ENFORMAK VAKUM ve BAS ANBALAJ tarafından ilk üç dereceye  aşağıdaki ödüller verilecektir.

4.2 Bunun dışında çeşitli kategori ödülleri verilecektir

DERECE ÖDÜL
1. LAPTOP

2. 1 TB TAŞINABİLİR HARDDİSK

3. MP3 PLAYER

4.3
Sıralama maçı yapılması durumunda tüm ödüller sıralama maçı sonucuna göre verilir.

4.4 Turnuvadan çıkartılan, son turda hükmen kaybeden ve başhakem aksi yönde karar vermemişse, ödül törenine katılmayan sporcular hak iddia edemezler.

• Sporcular hak ettikleri ödülün tamamını alır.

5 İTİRAZ

5.1 İtiraz kurulu oluşturulmayacaktır. Başhakemin kararı kesindir.

6. BİLDİRİM

6.1 Eşlendirmede Swiss Manager Unicode yazılımı kullanılacaktır.

6.2 Turnuva da FIDE Satranç Kuralları 6.7.1 uyarınca hükmen yenik sayılma süresi 10 (otuz) dakika olarak belirlenmiştir. Satranç tahtasının başına, hükmen yenik sayılma süresinden sonra gelen bir oyuncu, hakem aksi yönde karar vermemişse oyunu kaybeder. Bu süre hakemin turu başlattığı andan itibaren hesaplanır.

6.3 FIDE Satranç Kuralları 9.1.2 uyarınca berabere yapılabilmesi için minimum hamle sayısı yoktur.

6.4 FIDE Satranç Kuralları 11.3.2.1 ve 11.3.2.2 uyarınca; bir oyun sırasında, bir oyuncunun oyun sahasında cep telefonu, elektronik haberleşme aracı veya satranç hamleleri önerebilecek her hangi bir cihaz bulundurması yasaktır. Bu türden bir cihazı oyun sahasında üzerinde bulundurduğu belirgin/aşikâr ise söz konusu oyuncu oyunu kaybedecektir. Rakibi kazanacaktır.

6.5 Başhakem, katılımcı sayısına göre tur sayısını, programını ve eşlendirme sistemini değiştirmeye yetkilidir; olası böylesi bir değişiklik Teknik Toplantı’da duyurulur.

6.6 Tüm eşlendirme ve sonuçlar yarışma salonunda panolarda duyurulacaktır.

6.7 Turnuvanın başlangıç sıralamasında “Maksimum Rating” sistemi uygulanacaktır. Maksimum Rating, başlangıç sıralamasında sporcunun ELO ve UKD listelerindeki en yüksek puanını dikkate alan sıralama sistemidir.

6.8 Turnuvada güncel UKD/ ELO listesi kullanılacaktır.

6.9 Tüm katılımcılar bu yönergeyi okumuş ve uymayı kabul etmiş sayılırlar.

7. ADRES ve İLETİŞİM

7.1Turnuva Yeri : İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TAŞ ODALAR BAHÇESİ

İLETİŞİM FAKÜLTESİ KARŞISI

Ulaşım :Vezneciler Otobüs durağından ve Laleli-İstanbul Üniversitesi tramvay duraklarından yürüme mesafesindedir.

7.2İLETİŞİM:Turnuva Direktörü ALİ YAVUZ

İLETİŞİM TELEFONU:0537 859 53 90