Serebral Palsi Semineri

SEREBRAL PALSİ SEMİNERİ
26 MAYIS 2017

İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Pediatrik Rehabilitasyon Ünitesine bağlı Esnaf Hastanesi Giriş Katındaki Yenilenen Çocuk Oyun Odasının açılış törenini takiben, Serebral Palsi Semineri gerçekleştirildi.

26 Mayıs 2017 Cuma günü Pediatrik Rehabilitasyon Polikliniği tarafından izlenen çocukların ailelerine yönelik düzenlenen Seminerde önce İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Behiye Alyanak, Doç. Dr. Murat Coskun, Uzm. Dr. İbrahim Adak ve Uzm. Dr. İlyas Kaya ailelere ergen çocuklara yaklaşım konusunda bilgiler aktararak, soruları yanıtladılar.

Seminerin ikinci bölümünde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Pediatrik Rehabilitasyon Ünitesi Sorumlusu ve Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Resa Aydın ve Uzm. Dr. Nalan Çapan sunum yaptılar. Sunumda Serebral Palsi’de beynin gelişme yeteneğini arttırabilecek “nöroplasitisiteye etkili” rehabilitasyon tekniklerinden, evde ailelerin yapacağı pozisyonlama ve egzersizlerden, Botulinum Toksin, Oral ve İntretekal Baklofen Tedavilerinden, Serebral Palsi’li çocuklarda Kök Hücre Tedavisinde gelinen güncel durum ve mevcut uygulamalardan bahsedildi. Sunum ailelerin soruları ve paylaşımlarıyla devam etti.

Aileler sunumları dinlerken, daha önce Pediatrik Rehabilitasyon Polikliniğinin hastası olup, daha sonra Merkezin gönüllüsü olan öğrenciler sunumu izleyen ailelerin 3-11 yaşındaki çocuklarıyla yeni hizmete açılan oyun odasında oyunlar oynadılar.

20/06/2017