2015 Yılı Faaliyet Raporu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

2015YILI FAALİYET RAPORU

1. 23 Ocak , Merkez olağan aylık toplantısı Merkez ofisinde yapıldı.
  2. 12 Şubat, Merkez Yönetim Kurulu toplantısı Esnaf Hastanesi Akademik Kurul Salonunda yapıldı.
  3. 18 Şubat, Taş Odalar 27 no’da Özel Gereksinimli Öğrenciler için “Proje ve Etüd Salonu” açıldı.
  4. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü “ Engelli Kadın Zirvesi” TSD Engelli Kadın Kurulu ve ENUYGAR işbirliğiyle Çapa Tıp Fakültesi 14 Mart Anfisinde yapıldı.
  5. 25 Mart, İstanbul Bölgesi Engelli Öğrenciler Koordinatörlüğü toplantısı Aydın Üniversitesinde yapıldı. Merkez Müdürü ve ENUYGAR Öğrenci Koordinatörleri ile engelli öğrenci temsilcisi katıldı.
  6. 26 Mart, Merkez Yönetim Kurulu toplantısı Esnaf Hastanesi Akademik Kurul Salonunda yapıldı.
  7. 30 Nisan-2 Mayıs, Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde yapıldı. ENUYGAR Engelli Öğrenci Koordinatörü, Yardımcısı ve Öğrenci Temsilcisi katıldı.
  8. 12 Mayıs, Engelliler haftası dolayısıyla İletişim Fakültesi Cep Sinema Salonunda “ Engelliliğe Stratejik Bakış” etkinliği ENUYGAR, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Engelsiz Bilgi Merkezi işbirliğiyle düzenlendi.
  9. 15 Mayıs, Engelliler Haftası dolayısıyla Rektörlük bahçesinde farkındalık etkinliği yapıldı.
  10. 20 Mayıs, İletişim Fakültesi Konferans Salonunda “Engelsiz İzliyoruz” film etkinliği yapıldı.
  11. 28 Mayıs, , Merkez Yönetim Kurulu toplantısı Esnaf Hastanesi Akademik Kurul Salonunda yapıldı.
  12. 26 Haziran, Merkez Yönetim Kurulu yeni İÜ Rektörüne  tebrik ziyareti yapıldı.
  13. 6-8 Temmuz,İÜ Tanıtım günlerinde ENUYGAR Öğrenci Koordinatörlüğü tanıtıldı
  14. 3-8 Ağustos, İÜ Kayıt Haftasında 25 engelli ENUYGAR Öğrenci Koordinatörünü ziyaret etti.
  15. 14 Ağustos, Özel Gereksinimli Öğrenciler İçin Fırsat Eşitliği Yönergesi Uygulamalı El Kitapçığı ve Merkezin tanıtıldığı broşürün basımı sağlandı.
  16. 28 Ağustos, ENUYGAR ve İstanbul Tıp Fakültesi FTR Pediatri Rehabilitasyon Ünitesi ile Eğitim hayatına Başlarken Serebral Palsi’li Çocuğumuzu Neler Bekliyor Aile Odaklı Tedavi Semineri yapıldı.
  17. 2 Eylül, TRT de çerçeve adlı radyo programında Ülkemizde Engelli öğrencilerin eğitim hayatında ve özel yaşamlarında karşılaştıkları sorunlar ile ilgili İÜ ENUYGAR Öğrenci Koordinatörü bilgilendirme yaptı.
  18. 14 Eylül, İÜ kazanan engelli öğrencilere broşür ve el kitapçığı ile İÜ Rektörü’nün tebrik yazısı 74 öğrenciye gönderildi.
  19. Eylül, Proje ortaklığı yazım konusunda proje iki yazılım firmasıyla toplantı düzenlendi
  20. 12 Ekim, KZÖ mülakatı toplantısı ENUYGAR Öğrenci Koordinatörlüğünde yapıldı.
  21. 22 Ekim, engelli öğrenci temsilcisi ve Harmoni Grubu temsilcisiyle ENUYGAR Öğrenci Koordinatörlüğünde toplantı yapıldı.
  22. 23 Ekim, Merkez Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı.
  23. 30Ekim, Avcılar Engelli öğrenci ofisinde akademik danışman ve öğrenciyle toplantı yapıldı.
  24. 2 Kasım, Fatih İlçe Milli Eğitim Koordinatörü Selçuk Sipahi ile toplantı ENUYGAR Öğrenci Koordinatörlüğünde yapıldı.
  25. 7 Kasım, İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi, İ.Ü. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Engelsiz Bilgi Merkezi , İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ve İÜ Orman Fakültesi işbirliğiyle “Herkes İçin ve Herkese Göre Yaşanılabilir Bir Dünya sloganı ile Ömerli Karaağaç Mevkiinde İÜ Engelsiz Hatıra Ormanı Dikim Şenliği düzenlendi.
  26. 24 Kasım, 4. İstanbul Bölgesi Engelsiz Üniversiteler Birim toplantısına katılım sağlandı.
  27. 25 Kasım, İÜ Bina Sorumluları ve yedek üyelerine Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Yapı İşleri ve teknik Daire Başkanlığı işbirliğiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı(ASPB) tarafından yürütülen Ulusal Erişilebilirlik İzleme Sistemi dahilinde hizmet içi eğitim verildi.
  28. 2 Aralık, Engelli Personel Tanışma toplantısına Merkez Müdürü ve Öğrenci Koordinatörü katıldı.
  29. 3 Aralık, Dünya Engelliler Gününde “Yüksek Mimar Şükrü Sürmen’i anma programı düzenlendi.6. Barikat Film Festivali organizasyonunda destek sağlandı.
  30. 9 Aralık, İSEM tarafından görevlendirilen bağımsız hareket eğitmeni çalışmalara başladı.
  31. 11 Aralık HAYEF Dekanlığında Özel gereksinim gerektiren liselerde ders verecek hocaların eğitimi ile ilgili çalışmalar için toplantıya Merkez Müdürü ve Öğrenci Koordinatörü katıldı.
  32. 16 Aralık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Müşaviri Ayhan Metin ile erişilebilirlik toplantısı yapıldı.
  33. 18 Aralık, ENUYGAR olağan toplantısı ve yeni yıl yemeği yapıldı.
  34. 18 Aralık, Genel Sekreter Yardımcısı, ASPB Müşaviri Ayhan Metin ve ENUYGAR Merkez Müdürü erişilebilirlik eğitimi konusunda toplantı düzenledi.

11/01/2016