İÜ Binaları İçin Erişilebilirlik Hizmet içi Eğitimi Yapıldı.

Merkez Müdürü Resa Aydın ENUYGAR Ekibini tanıtıyor

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BİNALARI ERİŞİLEBİLİRLİĞİ HİZMETİÇİ EĞİTİMİ YAPILDI

Ülkemizde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı(ASPB) tarafından yürütülen Ulusal Erişilebilirlik İzleme Sistemi dahilinde, İstanbul Üniversitesi binalarının erişilebilirlik durumlarının tespiti ve verilerin ASPB’ nın resmi web sitesine yüklenmesi konusunda bina sorumlusu ve yedek üye olarak görevlendirilen personele İÜ Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından 25 Kasım’da  İletişim Fakültesi Konferans Salonunda hizmet içi eğitim verildi.

İstanbul Üniversitesi’nin birimlerinden görevlendirilen 150 personel eğitime katıldı. İÜ Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Resa Aydın Merkez çalışanlarını tanıtarak başladığı sunumunda engelliliğin tarihçesini anlattı. Son güncel yasal mevzuattan bahsederek yapılacak eğitimin amacını vurguladı. Daha sonra “Engelsiz İÜ” video filmi eşliğinde yapılan erişilebilirlik çalışmalarından örnekler gösterildi.

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında görevli Yüksek İç Mimar Gülsemin Kılıçaslan ve Peyzaj Mimarlığı öğrencimiz Furkan Çınar   doldurulacak form hakkında bilgi verdiler.

Eğitimin sonunda katılımcılar dilek ve önerilerini interaktif olarak dile getirdi. Erişilebilirlikle ilgi çalışmalar gerekli koordinasyonlar sağlandıktan sonra Bakanlığa bildirilecektir.

Merkez Müdürü Prof.Dr. Resa Aydın sunumunu yapıyor.

Yüksek İç Mimar Gülsemin Kılıçaslan ve Peyzaj Mimarlğı Öğrencimiz Furkan Çınar formu anlatıyor

Y.İç Mimar Gülsemin Kılıçaslan sunumunu yapıyor

Salondan bir görüntü