2013 Yılı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

2013 YILI FAALİYET RAPORU

•          28 Ocak 2013 “ 1. Engelsiz Bilinç Eğitimi” Claire Özel tarafından Merkez ekibine, İÜ öğrencilerine,  akademik danışmanlara Mediko Sosyal Binası İhale Salonunda verildi.

•          20 Şubat 2013 “Engelli Öğrenci Birimi Tanıtımı” Hizmetiçi eğitimi İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda, Merkez Müdürü Prof.Dr.Resa Aydın, Beyazıt Yerleşkesi Koordinatörü Uzman Songül  Altınsaçlı ve Avcılar Yerleşkesi Koordinatörü Serdar Kulak tarafından verildi.

• 06-03-2013 Engelli memur seçme sınavına giren Avcılar Yerleşkesindeki
iki öğrencimizin talebi üzerine, tercih danışmanlığı hizmeti veren
görme engelliler derneğinden tercih danışmanlığı hizmeti almaları
sağlandı.

• Şubat 2013 İkinci dönem başında, Avcılar Yerleşkesindeki ortopedik
öğrencilerimizin talebi üzerine  Menza da ki tuvaletlerin kullanılabilirliği sağlandı

• Nisan 2013 Mühendislik Fakültesi içinde ki asansörün tamiri yaptırılarak tekerlekli sandalyeye bağımlı öğrencimizin için  binanın erişilebilirliği sağlandı.

• 23-30 Mart 2013 “Konuşan Eller” kamu personeline işaret dili eğitimine Merkez Sekretaryası Mahbube Akar katıldı. Genç Gönüllüler Derneği(GGD), İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (İED)Başkan:GGD: Eyüp Coşkun, İED Yönetim Kurulu Başkanı: Viki Özromano düzenledi.

•          3-4 Nisan 2013 “7. Engelsiz Üniversite Çalıştayı” Isparta Süleymen Demirel Üniversitesi’nde yapıldı. Engelli Öğrenciler Birimi  Beyazıt Yerleşke Koordinatörü Uzman Songül Altınsaçlı, Avcılar Yerleşke Koordinatörü Serdar Kulak, Engelsiz Bilgi personeli Didem Engeler ve Ilgın Aydınoğlu katıldı.

• Nisan 2013 Mühendislik fakültesinde bulunan asansörün, yapılması
sağlanarak, tekerlekli sandalyeli öğrencilerimiz için binanın
erişilebilir olması temin edildi.

•          10 Nisan 2013 “Engelli Yaşam” dersi kapsamında Down Cafe ziyaretini Merkez Müdürü Prof.Dr. Resa Aydın, Merkez Sekretaryası Mahbube Akar ve İstanbul Tıp Fakültesi 1.sınıf öğrencileri gerçekleştirdi.

•          17 Nisan 2013 “Engelli Yaşam” dersi kapsamında Fatih Mimar Sinan İşitme Engeliler Okulu ziyaretini Merkez Müdürü Prof.Dr. Resa Aydın, Merkez Sekretaryası Mahbube Akar ve İstanbul Tıp Fakültesi 1.sınıf öğrencileri gerçekleştirdi.

•          29 Nisan 2013 “3. Engelsiz Bilinç Eğitimi” HAYEF bölümü ve diğer bölülerden katılan öğrenciler Merkez Müdürü Prof.Dr.Resa Aydın ve Ekip tarafından verildi.

•          13 Mayıs 2013 “Engellilerle 360 Derece İletişim Semineri” Mehmet Kızıltaş tarafından, İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda verildi.

•          10-16 Mayıs 2013 Engellilik Haftası Dolayısı ile Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi (HAYEF) Çocuklar Evinde görme engelli bireye yaklaşım ve farkındalık çalışması Ilgın Aydınoğlu tarafından yapıldı. Beyazıt Yerleşkesi Koordinatörü Songül Altınsaçlı ve Merkez Sekretaryası Mahbube Akar eğitimde yer aldı.

•          6-11 Mayıs 2013 Öğrenci Şenliklerinde “Körler nasıl kitap okur” etkinliği ve engelli-engelsiz öğrencilerle birlikte müzik ve folklorik dans aktivitesi ile birçok aktivite yapıldı.

•          12 Mayıs 2013 “Eğitimde Görme Engelliler Derneği” Avcılar Yerleşkesi Koordinatörü Serdar Kulak rehberliğinde  üniversitemizi ve Engelsiz Bilgi Merkezini ziyaret etti.

•          17 Mayıs 2013 Ankara Barosu  tarafından  düzenlenen  “Görme Engelli Kütüphaneleri Eşgüdüm Toplantısı”na Avcılar Yerleşke Koordinatörü Serdar Kulak katıldı.

•          13-15 Haziran 2013 “ Engelsiz Çözümler Üretiyoruz” Çalıştayını Antakya Mustafa Kemal Üniversitesi düzenledi. Engelsiz Bilgi Merkezi Personeli Ilgın Aydınoğlu ile Sekretarya Mahbube Akar katıldı.

•          1 Ağustos 2013 Engelli Öğrenciler Birimi web sayfası “engelsiz.istanbul.edu.tr” senato kararları doğrultusunda yenilenerek İÜ ana sayfada tanımlandı.

•          10-12 Eylül 2013 “Engelsiz Bilişim Sempozyumuna” İÜ Kongre Merkezinde düzenlendi. Engelsiz Bilgi Merkezi ve Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ekibi katıldı.

•          14-17 Kasım 2013 Kastamonu Rotary Kulübü’nün düzenlediği “RYLA -Rotary Geleceği Liderini Arıyor” seminerine Avcılar Yerleşke Koordinatörü Serdar Kulak davetli konuşmacı olarak  katıldı.

•          3 Aralık 2013 “Engelsiz Üniversite Forumu”, İletişim Fakültesi Cep Sinema Salonunda yapıldı.

•        10-12-2013 “ Ebe Eğitimi ( Engelsiz Bilinç Eğitimi),  Avcılar Yerleşkesi  Öğrenci Birimi Koordinatörü Serdar Kulak ve birim akademik danışmanı  Yard. Doç.Dr. Hanife Banu Ataman Yancı tarafından, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu öğrencilerine verildi.
•          13-15 Aralık 2013 “Yalova Rotary Kulübünün düzenlediği RYLA” Rotary Geleceği Liderini Arıyor” Seminerinde Merkez Müdürü Prof. Dr. Resa Aydın, Sekretarya Mahbube Akar ve Ilgın Aydınoğlu tarafından “Engelsiz Bilinç Eğitimi” verildi.

•          13 Aralık 2013 “4.Engelsiz Bilinç Eğitimi” Merkezi Müdürü Prof.Dr. Resa Aydın  ve ekibi tarafından İstanbul Tıp fakültesi FTR asistan ve uzmanına Esnaf Hastanesinde  verildi.

•          18 Aralık 2013 “ Serebral Palsi’li Çocuğu olan Aileler Aile Odaklı Tedavi Eğitimi” Merkez Müdürü Prof.Dr. Resa Aydın, İstanbul Tıp Fakültesi FTR ile ortak yapılan eğitim  Esnaf Hastesi’nde verildi.

•          20 Aralık 2013  “5. Engelsiz Bilinç Eğitimi” HAYEF Fransızca bölümünde Merkez Müdürü Prof.Dr.Resa Aydın ve Ekip tarafından yapıldı.

•          30 Aralık 2013 “ 6. ve 7. Engelsiz Bilinç Eğitimi” HAYEF Sosyal Bilimler Bölümü öğrencilerinden üç öğrencinin yönetiminde ve Beyazıt yerleşkesi Koordinatörü Uzman Songül Altınsaçlı, Avcılar Yerleşkesi Koordinatörü Serdar Kulak ve Merkez Sekretaryası Mahbube Akar gözetiminde yapıldı.

•          31 Aralık 2013 Merkezin yeni yasal düzenlemeler doğrultusunda revize edilen logosu senato tarafından kabul edildi.

•          Merkezin  iki aylık  olağan,  7 toplantısı  yapıldı.

•          Merkez için ADEK çalışması yapıldı.

•          Merkez İç kontrol Eylem Planı yapıldı.

16/05/2014