Ilgın Aydınoğlu Cv

İletişim Tel :

E Mail :

ilginayd85@gmail.com

1985 yılında Eskişehir’de doğdum.

Ortaokul ve Lise öğrenimini 1996 – 2003 yılları arasında Eskişehir Kılıçoğlu Anadolu Lisesi’nde yaptım. 2004 yılında girdiğim Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nden 2008 yılında mezun oldum.

Eylül 2009 da İstanbul Üniversitesi’nde Maliye Anabilim Dalı Mali Hukuk Bilim Dalında başladığım yüksek lisans eğitimi, halen sürmektedir. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslar arası İlişkiler Bölümünde 2011 yılında beri öğrenimim devam etmektedir.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2010 yılında açtığı engelli personel sınavını kazanarak Eylül 2010 – Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi’nde büro memuru olarak çalıştım. .

Ocak 2010 tarihinden bu yana, İstanbul Üniversitesi Engelli Öğrenciler Birimi’nde gönüllü etkinliklerde bulunup, görme engelliler için hazırlanan  “Sesli Kütüphane”  projesinde danışmanlık yaptım.

Kasım 2012’den beri İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi personeliyim. Aynı zamanda Engelsiz Bilgi Merkezi’nde çalışmaktayım.

Kasım 2012’den beri çalıştığım İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezinin görevlendirmesiyle, nisan 2013’te Isparta’da 7. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’na, Haziran 2013’te Hatay’da Engelliler Sorunlara Çözüm Üretiyor Çalıştayı’na ve Ağustos 2013’te Üniversitemizde Avrupa Birliği Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimlerine katıldım.

İlkokula başladığım yıl rutin sağlık taramaları sırasında “Retinitis Pigmentosa” tanısı aldım. Retinitis Pigmentosa nedeniyle % 90 lara yaklaşan görme kaybının artışı, üniversite eğitimi ile birlikte hızlandı. Eğitim ve öğretim koşullarımın zorlaşmasını, bu konudaki gelişen teknolojinin yardımı yanında ailemin desteği ve hiçbir zaman yitirmediğim özgüvenimle aştım.

Görme kaybının günlük yaşamda sorun yaratmaması gerektiği düşüncesinin başka engelliler için de geçerli olduğundan yola çıkarak, engellilerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak projelere ilgi duymaya başladım. İstanbul Üniversitesi Engelli Öğrenciler Birimi’ndeki etkinliklerimin temel nedeni budur.

Konuya olan ilgim yanında akademisyenliği hedeflememin temel nedeni de; Türkiye’de Maliye Bilim Dalında görme engelli bir akademisyenin olmaması gerçeği üzerinden, tüm engellilere model olacak biçimde, onların da kendi önlerini açabileceklerini göstermektir.

Satranç, yüzme, kitap ve müzik “dinlemek” beni hayata bağlayan hobilerim. 2007-2008-2009 ve 2011 2012 yıllarında B1 kategorisinde katıldığım Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonalarında serbest, kelebek ve ferdi karışık kategorilerinde birçok birincilik kazandım. Yüzme sporuna olan ilgim günlük yaşamımın önemli bir parçası olup, bu konuda amacım uluslararası etkinliklerde bulunabilmektir.

30/12/2013